Lokaler och allmänna utrymmen

Innehåll


Tvättstugor

I föreningen finns fem tvättstugor, varav en dubbeltvättstuga. De är belägna på Lomvägen 639, 643 (dubbeltvättstuga), 651 och 655. På Lomvägen 651 finns även en grovtvättstuga.

Bokning av våra tvättstugor eller grovtvättstuga görs via mobilapp, bokningstavlan i er entrén eller via webben.

Tvättider (normaltvätt)

Vardagar: kl 7.00-10.00, kl 10.00-13.00, kl 13.00-15.30, kl 15.30-17.30, och kl 17.30-20.00.

Helgdagar: kl 10.00-13.00, kl 13.00-15.30, kl 15.30-17.30, och kl 17.30-20.00.

Tvättider (grovtvätt)

Vardagar: kl 7.00-11.00, kl 11.00-15.00, och kl 15.00-19.00.

Helgdagar: kl 10.00-13.00, kl 13.00-15.30, kl 15.30-17.30, och kl 17.30-20.00.

Notera att du får torka 1 timme efter att tvättpasset är slut.

Om du kommer mer än 30 minuter efter att tvättpasset startat upphör bokningen per automatik och passet blir tillgängligt för bokning.

Observera att var och en själv måste städa efter sig i tvättstugan, vilket omfattar rengöring av filter i torktumlaren, avtorkning av maskiner och våttorkning av golvet.

Du måste alltid använda din passagebricka för att komma in i tvättstugan.

Bokning

För att boka ett tvättpass i vårt passagesystem klicka på följande länk: brfsjoberg.newsafe.se.

Användarnamn: Ditt tresiffriga lägenhetsnummer.
Lösenord: Mejla nyckel@brfsjoberg.se för pinkod.

I bokningssystemet kan du ändra ditt lösenord under inställningar.

Brf Sjöbergs policy vid skadat tvättgods och stöld

Brf Sjöbergs policy är att vi inte ersätter våra medlemmar för skadat tvättgods eller tvättgods som har blivit stulet.

Vid ett flertal tillfällen har trummorna i våra tvättmaskiner skadats p.g.a. att man inte hade lagt t.ex. en bygelbehå i en tvättpåse, eller inte har tömt tvättgods på skarpa saker som kan skada trummorna. När du lägger tvättgods i trumman, kontrollera först så det inte finns skarpa föremål i trumman som kan skada ditt tvättgods. Om trumman har skadats sätter du upp en infolapp så att nästa medlem som ska tvätta blir informerad.

Kontakta omgående förvaltarens kundtjänst för att göra en felanmälan så att företaget som utför service av våra tvättstugor kan åtgärda problemet. Kontaktuppgifter finns på sidan kontakt.

Instruktioner för bokning

Föreningslokal

Det finns en lokal i vår förening på Lomvägen 649, dörren direkt till vänster om trapphuset, som medlemmar kan boka för träffar och sammanträden. I lokalen finns ett kök med bland annat ugn, spis, diskmaskin, kaffebryggare samt kyl och frys. Det finns utrustning för att totalt 40 personer ska kunna äta och dricka. Detta är också maximalt antal personer som får vistas i lokalen.

Bokningskostnaden för lokalen är 600 kronor och du har tillgång till den i 24 timmar.

Hur bokar man lokalen?

Du bokar lokalen via den digitala tavlan innanför någon av entréportarna eller i mobilappen. Du får tillgång till lokalen från och med klockan 10.00 samma dag som du bokat, till och med 09.59 dagen efter. Under denna tid kommer du kunna använda dina vanliga taggar för att komma in och ut ur lokalen.

Bokningskostnaden kommer i samband med din nästa kvartalsavi för bostaden.

Ordningsregler för föreningslokalen

Den medlem som bokat lokalen är ansvarig för att ordningsreglerna efterföljs.

Lokalen ska vara utrymd senast klockan 22.00 på kvällen, oavsett veckodag. Vid denna tid kommer även elförsörjningen brytas.

I samband med att din bokning slutar gälla ska lokalen vara städad i enlighet med den städrutin som gäller, se nedan. I de fall detta inte är gjort tillkommer en avgift på 1,500 kronor för att täcka både kostnaden för städning och nödvändig administration.

Om föreningslokalens ordningsregler inte efterföljs kan styrelsen besluta om att häva möjligheten för medlemmen att boka lokalen i fortsättningen.

Frågor?

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta bokningsansvarig på bokningen@brfsjoberg.se.

Gällande städrutin för föreningslokalen
  • Golvet ska vara dammsuget.
  • Bord, stolar, golv och arbetsytor ska vara torkade, samt även andra ytor som har drabbats av nedsmutsning. Möbler behöver även ställas tillbaka enligt möbleringsritning (finns i lokalen).
  • WC ska vara städad.
  • Papperskorgar ska vara tömda. Soppåsen kan slängas i föreningens soprum.
  • Glöm inte att tömma och torka ur kylskåp.
  • Samtliga tallrikar, bestick, glas, muggar, kastruller och liknande ska vara diskat samt även ställt tillbaka till sin plats. Diskmaskin finns.

Den som av föreningen är utsedd som ansvarig för lokalen säkerställer att nödvändigt förbrukningsmateriel såsom diskmedel, papper och rengöringsmedel finns tillgängligt.

Skulle ovan mot förmodan inte finnas i lokalen i samband med att er bokning börjar, eller att skicket på lokalen är tillfredsställande, kontakta ansvarig på bokningen@brfsjoberg.se.

Om olyckan är framme och något går sönder, vänligen kontakta bokningen@brfsjoberg.se så styrelsen kan köpa in nya saker.


Övernattningslägenhet

På Lomvägen 643 finns det en övernattningslägenhet. Som medlem kan du hyra denna om du får gäster som vill sova över.

I övernattningslägenheten finns det kylskåp, kokplatta och enkel köksutrustning för 4 personer, 2 bäddsoffor, inkl. täcken och kuddar, med plats för 4 gäster. Lakan finns inte – det får man ordna själv.

Hyran är för närvarande 300 kr per natt och den får maximalt hyras 7 dygn i rad.

Observera att lägenheten inte får användas för fest.

Bokning av lägenheten

Du bokar lägenheten via den digitala tavlan innanför någon av entréportarna eller i appen. Du får tillgång till lägenheten från och med klockan 12.00 samma dag som du bokat, till och med 11.59 dagen efter. Under denna tid kommer du kunna använda dina vanliga taggar för att komma in och ut ur lägenheten.

Bokningskostnaden kommer i samband med din nästa kvartalsavi för bostaden.

Ordningsregler

Den medlem som bokat lägenheten är ansvarig för att ordningsreglerna efterföljs.

I samband med att din bokning slutar gälla ska lokalen vara städad i enlighet med den städrutin som gäller, se nedan. I de fall detta inte är gjort tillkommer en avgift på 1,500 kronor för att täcka både kostnaden för städning och nödvändig administration.

Frågor

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta bokningsansvarig på bokningen@brfsjoberg.se.

Städrutin

  • Golvet ska vara dammsuget.
  • Bord, stolar, golv och arbetsytor ska vara torkade, samt även andra ytor som har drabbats av nedsmutsning.
  • WC ska vara städad.
  • Papperskorgar ska vara tömda. Soppåsen kan slängas i föreningens soprum.
  • Glöm inte att tömma och torka ur kylskåp.
  • Samtliga tallrikar, bestick, glas, muggar, kastruller och liknande ska vara diskat samt även ställt tillbaka till sin plats.

Den som av föreningen är utsedd som ansvarig för lokalen säkerställer att nödvändigt förbrukningsmateriel såsom diskmedel, papper, dammsugarpåsar och rengöringsmedel finns tillgängligt.

Skulle ovan mot förmodan inte finnas i lokalen i samband med att er bokning börjar, eller att skicket skicket på lokalen är tillfredsställande, kontakta ansvarig på bokningen@brfsjoberg.se.


Barnvagnsrum

I varje hus finns ett särskilt förvaringsutrymme för barn­vagnar. Rummen är små och ska därför endast användas för barnvagnar, barnleksaker (på hyllorna) och eventuellt barncyklar (om det finns plats).

Om du har barn och behöver tillgång till barnvagnsrummet i ditt hus, kontakta ansvarig för passagesystemet på nyckel@brfsjoberg.se

Behörighet till barnvagnsrummet medför en engångskostnad på 200 kronor. Denna kostnad hamnar på din nästkommande kvartalsavi för lägenheten.


Cykelförråd

Förvaringsutrymmen för cyklar finns i husen på Lomvägen 643, 651, 655 och 657.

Använd cykelförråden under vintern, så att cyklarna inte står ute, i vägen för snöröjning.


Soprum, återvinningsrum, och el-avfallsrum

Hushållsavfall och komposterbart material slängs i soprummet med egen ingång vid det nedre garaget.

Källsorterat material läggs i källsorteringsrummet i det nedre garaget.

Elektronikavfall läggs i el-avfallsrummet på Lomvägen 655.

Brännbart

I den gröna behållaren slängs övrigt brännbart hushållsavfall (inklusive kuvert och brännbar behållare med olja från matlagning).

Vid vändplanen i föreningen finns en container för tidningar och papper. Kuvert, förpackningar, wellpapp mm inte får slängas där.

Komposterbart

kompostbehållarna (bruna) slänger du allt komposterbart avfall, t ex frukt-/grönsaksskal, mat­rester, kaffesump, teblad etc. Det går också bra att slänga vissna snittblommor. Du får endast använda de för ändamålet avsedda påsarna som finns att hämta i den svarta lådan i soprummet.

Källsortering

I källsorteringsrummet i det nedre garaget kan vi källsortera:

  • Pappersförpackningar (kartonger/wellpapp)
  • Plastförpackningar (hård- och mjukplast)
  • Glasförpackningar (färgat och ofärgat)
  • Metallförpackningar

Självklart hjälps vi alla åt att hålla ordning och lägger bara ursköljda och torra förpackningar i sopkärlen!

Rummet är till för just förpackningar. Självklart ställer vi inga grovsopor (möbler, väskor, speglar, porslin, textilier, leksaker mm), miljöfarligt avfall eller elektronikavfall i källsorteringsrummet.

Grovsopor och miljöfarligt avfall måste man själv transportera till en avfallsanläggning (t ex Hagby eller Smedby). Det är gratis för privatpersoner. Kommunen har en mobil återvinningscentral som ställs upp nere vid skolans parkering. Aktuella datum finns att hitta här: seom.se/mobil-avc.

Elektronik

På Lomvägen 655 finns ett elektronikavfallsrum. Där slänger du all ”småel”, t ex hårtorkar, brödrostar, leksaker med batteri osv. samt glödlampor och batterier (dock inte bilbatterier!). Kom ihåg att ta ur glödlampor och batterier samt att ta bort lampskärmar, slangar och förpackningsmaterial innan du lägger skräpet i el-buren. Det finns även speciella kärl för batterier och glödlampor.

Hämtning av vitvaror

Du får ej ställa in vitvaror i elrummet. Om du ska slänga vitvaror kontakta SEOM per telefon 08-623 88 00 och ta reda på när nästa kostnadsfria hämtning av vitvaror skall ske. Tala även om att vitvaror finns att hämta vid avfallsrummet på Lomvägen 655. Hämtning sker en gång per månad. Vitvaror ställs utanför elrummet kvällen innan hämtning. Ställ vitvarorna så att dörren ej blockeras.


Källarförråd

Till varje lägenhet finns ett källarförråd, antingen i samma hus som lägenheten eller i ett grannhus.

Om förrådet vid tillträdet inte är tomt har du skyldighet att i första hand kontakta säljaren och i andra hand styrelsen.

Om du förvarar kemikalier eller annat som kan avge lukt eller ångor måste du använda tättslutande behållare.

Observera att eldfarliga vätskor (t ex bensin) inte får förvaras i källarförrådet och inte heller mopeder. Det är också absolut förbjudet att ställa saker i källargången p.g.a. brandrisk.

Det finns även extraförråd att hyra. Om du är intresserad av det ska du kontakta vår förvaltare. Kontaktuppgifter finns på sidan kontakt.


Garage

I föreningen finns ett garage med ca 230 platser, samt ett motorcykelrum. Majoriteten av platserna finns innanför låsta portar och det finns platser med eller utan eluttag för motorvärmare, samt laddplatser.

För aktuell prissättning och övriga frågor gällande garageplatser var god kontakta vår förvaltare. Kontaktuppgifter finns på sidan kontakt.

Vill man byta plats i garaget tar föreningen ut en administrativ avgift på 300 kr, förutom om bytet sker till en dyrare plats.

Biltvätt får inte utföras i garaget eller i bostadsområdet.

Observera att det inte får förvaras något annat än fordon på parkeringsplatserna! Inga däck, bilbatterier, eller andra lösa föremål får finnas där av brandsäkerhetsskäl.

Om garageplatsen vid tillträdet inte är tom har du skyldighet att kontakta någon i styrelsen och meddela detta.

Gästparkering

Gästparkering finns i gatuplanet innanför nedre garageinfarten. Vi tar ut en avgift för att parkeringsplatserna inte skall användas som permanent parkeringsplats.


Partytält

I föreningen finns ett partytält (8m x 5m) som medlemmarna kan hyra för 250 kr per dag. Skicket på tältet kommer att kontrolleras i efterhand.

För att boka partytältet kontakta bokningsansvarig på bokningen@brfsjoberg.se.


Återbruksrum

Det finns ett återbruksrum i källaren på Lomvägen 657 där man kan ställa ner hela och rena saker, som man inte längre har användning för, men som man tror att någon annan kan ha nytta av. Observera att detta inte är ett grovsoprum.

Det är väldigt viktigt att ordningsreglerna för återbruket följs så att vi kan fortsätta att återbruka.

Ordningsregler återbruksrum

  • Föremål måste vara hela och rena. Sängkläder och underkläder hör inte hemma här.
  • Har du möbler eller annat som är stort? Sätt upp en lapp på anslagstavlan angående varan och ditt telefonnummer.
  • Allt som ställs in i återbruket ska vara märkt med namn, adress, telefonnummer och datum.
  • Föremål får stå i max 2 månader. Det ska inte bli ett förvaringsställe. Vi vill ha rotation på föremål.
  • Efter 2 månader måste du/ni själva gå och titta om föremålen finns kvar och om så är fallet: tag bort.

Trapphus

I våra trapphus vill vi ha det rent och snyggt och säkert.

Det är inte tillåtet att ställa några saker i trapphuset. De utgör en brandfara och en fara vid utrymning. Slängda saker i trapphusen kan dessutom locka till lek med tändstickor.

Denna video visar brandförloppet i en barnvagn.